7.2.2011

Uusi vuosi, uusi blogi

Sain viime vuonna erityisluvan Bedrocan-lääkekannabikselle. Sairastan ensisijaisesti etenevää MS-tautia, ja lääkekannabis auttaa minua huomattavasti tämän ikävän sairauden kanssa selviämisessä.

Vuonna 2006 Helsingin Sanomat kirjoitti:

Toistaiseksi Aulis on ainoa suomalainen, jolla on oikeus käyttää kannabista lääkkeenä. Hän vammautui liikenne­onnettomuudessa vuonna 2002. Liikuntakyky ei mennyt, mutta selkärankaan ja niskaan jäivät ankarat krooniset kivut.

Lääkekannabiksen käyttäjiä on nyt vuonna 2011 Suomessa enemmän, noin kaksikymmentä, mikä on yhä erittäin pieni määrä. Pääosin kannabislääkemääräykset on kirjoitettu ja erityisluvat myönnetty MS-tautia sairastaville, kuten minulle. Vertailun vuoksi: MS-tautia sairastaa Suomessa noin 7000 ihmistä. Suurella osalla on sellainen etenevä tautimuoto, johon ei ole tarjolla kuin oireenmukaista lääkitystä.

Bedrocan

Bedrocan on Hollannissa valvotuissa olosuhteissa kasvatettua lääkekannabista, joka pohjautuu tunnettuun Jack Herer -lajikkeeseen. Bedrocan sisältää noin 22 % tetrahydrokannabinolia (THC) ja noin 0,8 % kannabidiolia (CBD).


Uusi blogi

Kirjoitin aikaisemmin ”lainsuojattomana” blogia hamppu.net-sivuston alla, vuodesta 2008 tämän vuoden alkuun. Lue koko tarina aiemmasta blogistani aikajärjestyksessä ensimmäisestä merkinnästä viimeiseen. Saatuani virallisen lääkekannabisreseptin alkoi mielessä kypsyä ajatus vähemmän ”leimaavan” osoitteen alle siirtymisestä.

Lopulta tuumasta toimeen ja tässä sitä nyt ollaan: uusi blogi valmiina uusille merkinnöille. Aiemman blogin tapaan Tutkimukset-sivulta löytyy kootusti listaa tieteellisistä tutkimuksista, jotka käsittelevät MS-tautia ja kannabista, kannabinoideja tai endo­kannabinoidi­järjestelmää. Tietoja-sivun alla on jotain lyhyesti minusta ja blogista.

Uuden blogin sisältö voi muotoutua hieman erilaiseksi kuin aiemmassa blogissa, kasvattaminen on kuitenkin jäänyt pois arjesta ja sitä täyttää enemmän mm. musiikkiharrastus ja kuntoilu. Mutta katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Tervetuloa seuraamaan.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...