8.9.2021

Henkistä kidutusta

Kyllä minä kipua kestän. Kestin kaikki kivut ennen lääkekannabista. Nykyäänkin on kipuja, mm. ihan vapaaehtoisesti hankittuja kuntoilusta johtuvia.

Vaikeimpiin kipuihini on lääke, jota olen käyttänyt yli 10 vuotta. Lisäksi lääke auttaa moneen muuhunkin MS-taudin oireesiin, esimerkiksi pahoinvointiin ja lihasjäykkyyteen.

Viranomaiset päättivät noin vuoden 2015 tienoilla, että nyt riittää kannabiksen kanssa pelleily, meillä on nykyaikaisiakin lääkkeitä. Omalla tahollaan Kela, Fimea ja Valvira alkoivat tehdä myyräntyötä lääkekannabisreseptien kitkemikseksi. Pykättiin artikkeleita, joissa vähäteltiin lääkekannabista ja sen tehoa ja jopa "kiellettiin" koko termin "lääkekannabis" käyttö. Laiteltiin vähän paimenkirjettä, joka pelästytti jo suurimman osan lääkäreistä. Osa jatkoi, minunkin lääkärini, kerran jo varoituksen saaneena. Kunnes häneltä otettiin tänä vuonna pois oikeus määrätä kannabinoideja sisältäviä lääkkeitä.

Kipuihini on lääke, joka auttaa myös muihinkin oireiisiini. Nyt ryhmä ihmisiä on toiminut niin, että tulevaisuudessa en enää saa lääkettä. Ellei joku ihme tapahdu, esimerkiksi päätöksiä pyörretä, ja vieläpä pikaisesti. Sen kun näkisi.

Vielä minuun ei satu fyysisesti. Olen silti henkisesti aivan lopussa. Saan nukuttua viisi tuntia yössä. Kun jään ilman lääkettä, viiltävät ja polttavat hermokivut palaavat. Pahoinvoinnille ei ole enää helpotusta, laihdunko taas alle 18 painoindeksin? Joudun jättämään juoksemisen. Putoaako kävelymatkani jälleen yhteen kilometriin?

Kyllä minä kipua kestän. Mutta tämä on henkistä kidutusta.


🎶

Mutta millään muilla mailla
kuin Suomella se ei oo

... näin vitun vaikeaa

1 kommentti:

RaoulDuke kirjoitti... [vastaa]

Tämä ei ainakaan lisää viranomais luottamusta. Yli-lääkärit lietsoo pelon ilmapiiriä kannabiksen ympärille, uhkailemalla alaisiaan määräämästä lääkettä, sekä valehdellessa kannabiksen lääkinnällisistä hyödyistä jota potilaat saavat.

Lähetä kommentti