11.2.2012

Sativex Ruotsin apteekkeihin ja Suomen viranomaisten harkintaan

Tänään on laajalti uutisoitu siitä, että Sativex on tullut Ruotsissa reseptilääkkeeksi ja apteekkeihin myyntiin, tässä pari linkkiä:

HS.fi: Ruotsi hyväksyi lääkekannabiksen
DN.se: Cannabis på recept ska råda bot på smärtan
DN.se: ”Trygghet att medicinen finns”


Sativex-lääkkeen hyväksyntää punnitaan nyt jo Suomessakin. Sativexin tultua myyntiin Tanskassa viime heinäkuussa kirjoitin näin:
Nyt ollaan [Sativex-lääkkeen] ensimmäisen MRP-vaiheen (Mutual Recognition Procedure) lopussa, ja tässä vaiheessa mukana olleet kuusi maata (Saksa, Italia, Tanska, Itävalta, Tsekki ja Ruotsi) ovat kaikki suosittaneet lääkkeen hyväksyntää
[...]
Jatkoa MRP:lle, eli käytännössä maita, joissa lääkkeelle haetaan hyväksyntää ja myyntilupaa Euroopassa seuraavaksi, suunnitellaan vielä myöhemmin tänä vuonna. Toivotaan, että Suomikin pääsee jo tuolle listalle.

7. helmikuuta Almirall tiedottaa:
Barcelona, 7th February 2012: Almirall S.A. (ALM.MC) today announced the start of a second wave of regulatory submissions for Sativex® in Europe. The list of countries submitted to the Health Authorities by GW Pharmaceuticals, under a Mutual Recognition Procedure (MRP) include: Belgium, Finland, Iceland, Ireland, Luxemburg, the Netherlands, Norway, Poland, Portugal and Slovakia.

Hyss! Ei kerrota kenellekään, etteivät vaan potilaat ala kysellä lääkkeen perään, tai jopa yritä vaikuttaa asioihin...

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...