20.7.2011

Sativex myyntiin Tanskassa

Vain reilu kuukausi sitten kesäkuussa Sativex, kannabiksesta valmistettu suusuihke, hyväksyttiin lääkkeeksi Tanskassa lakimuutoksella. ”Me emme aio antaa jäykkien byrokraattisten sääntöjen olla sen tiellä, että potilaat saisivat hoitoa, joka voi auttaa heitä”, sanoi Tanskan sisä- ja terveysministeri Bertel Haarder tuolloin.


Tanskassa ei todellakaan jääty byrokratian rattaita pyörittelemään. GW Pharmaceuticals ilmoitti, että lääke lähti levitykseen Tanskassa 18. heinäkuuta.

Lähteet:
GW Pharma rolls out Sativex in Denmark
GW Pharmaceuticals PLC : Sativex Regulatory Approval

Jälkimmäisessä lähteessä kerrotaan hieman tarkemmin myyntilupien hakemisesta Sativexille Euroopassa. Nyt ollaan ensimmäisen MRP-vaiheen (Mutual Recognition Procedure) lopussa, ja tässä vaiheessa mukana olleet kuusi maata (Saksa, Italia, Tanska, Itävalta, Tsekki ja Ruotsi) ovat kaikki suosittaneet lääkkeen hyväksyntää, ja monissa maissa on lääke jo myynnissä. Sativex on lisäksi hyväksytty lääkkeeksi Isossa-Britanniassa ja Espanjassa. Jatkoa MRP:lle, eli käytännössä maita, joissa lääkkeelle haetaan hyväksyntää ja myyntilupaa Euroopassa seuraavaksi, suunnitellaan vielä myöhemmin tänä vuonna. Toivotaan, että Suomikin pääsee jo tuolle listalle.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...