27.7.2011

Ruoka lääkkeenä – Terry Wahls

Lääketieteen tohtori Terry Wahls sairastaa etenevää MS-taudin muotoa, kuten minäkin. Vuonna 2007 hän oli jo pyörätuolissa, mutta alkoi ottaa selvää, miten tilannetta voisi parantaa. Ravinto tarjoaa soluille käyttöenergiaa, mutta myös rakennuspalikat, mistä elimistömme ja aivommekin rakentuvat. Ravinto oli Terrylläkin keskeisellä sijalla tiellä parempaan. Nykyään Terry Wahls kävelee jälleen ja polkee työmatkat polkupyörällä skootterilla ajamisen sijaan.

Terry Wahlsilla on YouTubessa oma kanava FoodAsMedicine. Minulla olisi tarkoituksena katsella kaikki nuo videot läpi ja mieluiten saada niistä jotain muutosta omaankin ruokavalioon. Ainakin tuoreita kasviksia pitäisi lisätä, käytännössä se ei vaan ole kovin helppoa. Tällä hetkellä olen kovin väsynyt ja masentunut huonosti menneistä masennuslääkekokeiluista, joten tämä(kin) saa odottaa parempia aikoja.

Katsotaan yksi video vuodelta 2009: Food as Medicine - Brain Health, pituus noin 10 minuuttia.
Food as Medicine - Brain Health
Jos Terryn mahtava toipuminen kiinnostaa, lue myös artikkeli Up from the Chair - The Terry Wahls Story.
[Piilota kommentit] - [Näytä kommentit]
Yksittäisen kommentin klikkaus piilottaa/näyttää sen tekstin

2 kommenttia:

Hän Tä kirjoitti... [vastaa]

Voimia!!

Näpertelijä kirjoitti... [vastaa]

Itse olen tämän kesän lipittänyt vihersmoothieita. Se on ollut erittäin helppo tapa tuplata päivittäinen kasvisannos. Ja koska olen vähän laiska syömään, tai ennemminkin tekemään kokonaisen terveellisen aterian, on smoothien hörppääminen kaapista tosi hyvä juttu. Kannullinen sitä ja muutama kunnon ateria päivässä, on tehnyt tosi hyvää.

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...