31.7.2011

Pakuritee

Pakuri on Suomenkin metsissä pääosin koivuissa kasvava lahottajasieni. Pakuri on yksi voimakkaimmista antioksidanttilähteistä maailmassa. Käyttökohteita ovat mm. immuniteetin kohennus ja terveyden ylläpito. Venäjällä Pakurin avulla on tiettävästi parannettu syöpiäkin.

Suomessa pakuria käytettiin kahvin korvikkeena sikuriin sekoitettuna, pelkästään pakuria käyttämällä saatiin korviketeetä, ns. tikka-teetä.


Annostelen itse melko vahvat teet, usein pari teelusikallista per puolen litran kuppi (yksikin riittäisi). Keittelen reilun 15 minuuttia ja ennen suodattamista laitan sekaan jotain teenpuruja, tänään meni Earl Grey, joskus vihreää teetä, tai Matee, tai Rooibos. Itse pakuritee on miedon makuista, vaikka hyvin tummaa onkin, siksi tykkään maustaa sitä hieman jollain.


Lue lisää pakurikäävästä Wikipediasta: Pakurikääpä.
[Piilota kommentit] - [Näytä kommentit]
Yksittäisen kommentin klikkaus piilottaa/näyttää sen tekstin

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti... [vastaa]

Luetkohan vahoihinkin juttuhihin kommentoinnit? Googletin pakurikäävän ja löysin tänne. Oletko huomannut mitään eroa käytön aloittamsiesta tai onko kuvissa näkynyt mitään? Tutun tuttuni oli saanut apua, mustia pisteitä vähäemmän, mutta olisi todella mielenkiintoista tietää onko muita?

MS-potilas kirjoitti... [vastaa]

@Anonyymi
Hei, kiitos viestistä, luen kyllä vanhempienkin postien kommentit. :)

En ole käynyt muutamaan vuoteen MRI-kuvissa, käytännössä niitä ei kai oteta enää sen jälkeen, kun ei käytä "ABCR"-lääkitystä (avonex, betaferon, copazone, rebif) ellei sitten itse maksa. Enkä siis pakuriteen aloittamisenkaan jälkeen. Oma vointini on kyllä parantunut, mutta myös muita tekijöitä voi olla (mm. Bedrocan-kannabislääke, tuorevihannesmehuihin siirtyminen, masennuslääke Voxra jne.).

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...