1.8.2011

Syön mun ALCARit

Asetyyli-l-karnitiinin (ALC tai ALCAR), joka on karnitiinin johdannainen, hyödyistä MS-taudissa ja fatiikissa löytyy paljon kokemuksia, tutkimuksia ja artikkeleita. Itse olen aiemmin kokeillut asetyyli-l-karnitiinia, usein alfalipoiinihapon yhteydessä, mutta en ole havainnut apua. Myöhemmin olen huomannut, että tutkimuksissa, kuten Acetyl L-Carnitine May Help with Chronic Fatigue, asetyyli-l-karnitiinia syötiin jopa parikin grammaa päivässä. Päätin kokeilla uudestaan, auttaisiko ALCAR fatiikkiini suuremmalla annostuksella.

Tuotteet ovat suhteellisen edullisia iHerbistä, mutta päivähintaa rupeaa normituotteilla kertymiään, jos syö niitä useita päivässä. Löysin kuitenkin edullisemman ratkaisun: Primaforcen ALCAR 250 g jauheena. Hinta alle 20 taalaa. Tuosta saa itse kapseloimalla 500 mg kapseleita 500 kpl. Aiemmin syömiäni Doctor's Best -kapseleita (hieman vahvempia, 588mg) sai samalla hinnalla 120.

Itse jauheen lisäksi tietysti tarvitaan kapselointilaite ja tyhjiä kapseleita. Seuraavassa pari kuvaa, miten 50 kappaletta omia 500 mg ALCAR-kapseleita syntyi:

0 kommenttia

Lähetä kommentti