11.5.2015

Voimassa artikkeli lääkekannabiksesta

Voima 4/2015 -lehdessä on juttu lääkekannabiksesta. Lehteä jaetaan ilmaiseksi telineistä, ja sen voi lukea myös netissä Lehtiluukussa. Äänessä ovat mm. apteekkineuvos Markku Knuutila, jota voi kiittää tässä Suomen lääkekannabisasiassa paljosta, ja lääkekannabiksen käyttäjien yhdistyksen puheenjohtaja Pedro Viljanen. Kannattaa lukea, oli hyvä artikkeli.


Lääke, jolla on huono maine, juttu alkaa sivulta 10.
[Piilota kommentit] - [Näytä kommentit]
Yksittäisen kommentin klikkaus piilottaa/näyttää sen tekstin

3 kommenttia:

Luulo vai sairaus? kirjoitti... [vastaa]

Kyllä tämä artikkeli minusta todistaa eniten sitä että aika takametsässä ollaan asenteiden suhteen juuri kannabiksen lääkekäytön määräämisen suhteen. Ehkä toisaalta hiljalleen asia on muuttumassa täälläkin, mutta ei tosiaankaan samaa tahtia kuin ulkomailla.

MS-taudissa kaikilla on kuitenkin hyvinkin yksilöllisiä ja pahojakin kroonisia kipuja, joten en ymmärrä sitä miksi kannabiksen määrääminen lääkkeeksi katsotaan niin vaikeaksi moraalis-eettiseksi ongelmaksi etteivät monetkaan lääkärit halua sitä tehdä.

Eikö potilaan fyysisen ja joskus henkisenkin tilanteen lievittäminen pitäisi olla ensisijaista tällaisten kroonisten sairauksien kohdalla?

Asenteet ja kenties päättävien virkamiesten oikutteluhan tämän tilanteen antaa jatkua tällaisena.

MS-potilas kirjoitti... [vastaa]

@Luulo vai sairaus?Näinhän se on. Kuten artikkelissakin Pekka toteaa: "Virallisten päätösten takana ovat lopulta ihmiset omien käsitystensä ja asenteidensa kanssa."

Anonyymi kirjoitti... [vastaa]

Monta narkkaria Eija "kahjo" Kalso on tehnyt määräämällä opiaattipohjaisia kipulääkkeitä, luulen että useita satoja.
Mitkä ovat Eija "kahjo" Kalson tietämykset lääkekannabiksesta, perustuu muutamiin Sativex kokeiluihin. Tietääkö Eija "kahjo" Kalso että Sativex aineosat löytyy myös Bedrocanista, tietää mutta ei vaan halua ymmärtää.
Tsemppiä sulle mspotilas, ja hyviä vointeja.

Lähetä kommentti