10.11.2011

Voi nukkumatti, missä lienet?

Lokakuun alussa lopetin mirtatsapiinin, koska se ei enää auttanut yöunissa niin hyvin kuin aiemmin ja tuntui vaikuttavan päivän oloihin myös. Tilalle kokeiluun tuli Valdoxan.

Valitettavasti Valdoxan ei auttanut minulla yöuniin yhtään. Mirtatsapiinin lopettamisen jälkeen olo kyllä keveni ja mielialat paranivat, mutta lyhentyneiden yöunien takia noin viikossa olin taas melko poikki, ja fatiikki paheni sellaiseksi sumuiseksi nuokkumiseksi. Ja sitä nyt on jatkunut reilu kuukauden.

Mieliala on kyllä ollut nyt hyvä väsymyksestä huolimatta, ja jo melko vakaakin, vuoristoradat taitavat olla takana. Notkahduksia tapahtuu ehkä enää pari kertaa viikossa, mikä on paljon parempi kuin jatkuva masennus ja ahdistus, tai vuoristorata jossa mennään ylös ja alas monta kertaa päivässä. Voxraa olen syönyt 150 mg annoksella, luulen, että se auttaa huomattavasti.

Valdoxanin annostus tuplattiin 50 milligrammaan, mutta sekään ei vaikuttanut yhtään. Syötyäni noin viikon tupla-annosta ilman vaikutuksia, päätin, että jätän sen pois. Turha syödä lääkettä, josta ei mitään apua saa. Ei sillä tosin haittavaikutuksiakaan ollut, ja varmaan voi toimia hyvin esim. henkilöillä, joilla ongelma on vinksalleen mennyt vuorokausirytmi, ja vaikka ongelmia nukahtamisessa. Oma vuorokausirytmini sen sijaan on jo hyvin säännöllinen, uniajan osuus siinä on vain liian lyhyt. Yhtämittaista unta saan reilut neljä tuntia, minkä jälkeen loppuyö menee nukahtamista yrittäessä ja lepäillessä. Tavallisesti 6–7 tuntia sängyssäolon jälkeen nousen ylös.

Nyt on kolme yötä takana ilman Valdoxania. Ja aivan samanlaiset unet kuin sen kanssa, joten hyvä se oli lopettaa. Nyt kun vielä keksisi, millä yöunia saisi parannettua.

nukkumatti
(tätä tuli pienenä katsottua ahkerasti)
[Piilota kommentit] - [Näytä kommentit]
Yksittäisen kommentin klikkaus piilottaa/näyttää sen tekstin

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti... [vastaa]

Voimia! Oletko muuten ikinä kokeillut akupunktiota tai sellaista piikkimattoa selän alle? Joillain henkilöillä se on tuonut hyviä tuloksia :)

MS-potilas kirjoitti... [vastaa]

@Anonyymi Hei, kiitos viestistä. En ole kokeillut kumpaakaan. Piikkimatosta olen kuullut, että se auttaisi erityisesti rentoutumiseen ja nukahtamiseen, mutta en osaa sanoa vaikuttaisiko se tai akupunktio aamuyön uniin. Illalla minulle ei ole nukahtamisessa suurempia ongelmia, ongelmat ovat loppuyöstä, kun rupean heräilemään ja herään liian aikaisin.

Nyt on kyllä muutama yö tämän artikkelin kirjoittamisen jälkeen mennyt hieman paremmin, voisi jopa sanoa, että ihan kohtuullisesti. Toivottavasti nukkumatti vierailee jatkossakin, eikä pihistele unihiekan kanssa.

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...