18.10.2011

Jacqueline du Pré ja Elgarin sellokonsertto

Jacqueline du Pré oli loistava englantilainen sellisti, jonka ura katkesi aikaisin MS-taudin vuoksi, ja elämäkin jo 42-vuotiaana. Hänen tulkintansa Edward Elgarin sellokonsertosta on erityisen tunnettu.

Keväällä katsoin elokuvan Hilary ja Jackie, joka kertoo Jacquelinen ja hänen sisarensa Hilaryn elämästä. Siitä lähtien olen halunnut kirjoittaa elokuvasta tai Jacquelinesta jotain blogiin, ja ehkä liittää mukaan YouTube-video Elgarin sellokonserton esityksestä. Elokuva oli oikein hyvä, mutta ei ollut mitenkään "helppo", etenkin kun itse sairastaa MS-tautia. En ole oikein tiennyt, mitä lopulta sanoa, joten blogimerkinnän kirjoitus on jäänyt. Enkä tiedä vieläkään, mutta suosittelen kyllä elokuvaa.

Vuonna 1967 kuvattiin Elgarin konserton esityksestä elokuva Jacqueline du Pré and the Elgar Cello Concerto, josta on 1982 tehty uusi versio lisätyillä haastattelu- ym. materiaaleilla. Löysin tämän elokuvan YouTubesta ja katsoin pari päivää sitten. Voi olla, ettei video pysy siellä tekijänoikeussyistä kauaa, mutta poistoon asti sen voi katsoa tässä. Elokuvan pituus on noin 1 tunti 11 minuuttia, itse sellokonsertto alkaa noin 38 minuutin kohdalta.

Jacqueline du Pré and the Elgar Cello Concerto

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...