9.5.2012

Sativexille vihreää valoa – myös Suomessa

Barcelona, Espanja; Porton Down, Iso-Britannia; 8. toukokuuta 2012

GW Pharmaceuticals ja Almirall ilmoittavat, että kymmenen eurooppalaista maata lisää on läpikäynyt MRP-vaiheen (mutual recognition procedure) Sativex-lääkkeen käytöstä MS-taudin spastisuuden hoitoon. Jokaisen kymmenen maan viranomaiset ovat varmistaneet, että Sativex-lääke täyttää kyseisessä maassa hyväksyntään vaadittavat kriteerit.

Nämä kymmenen maata ovat: Belgia, Islanti, Irlanti, Luxemburg, Hollanti, Norja, Puola, Portugali, Slovakia ja Suomi. Seuraavaksi siirrytään maakohtaiseen vaiheeseen, jossa kunkin maan osalta mm. päätetään lääkepakkauksien ja -ohjeistuksen sanamuodoista. Lääkkeen odotetaan tulevan saataville vuoden 2012 loppupuolelta lähtien.

Lähteet mm.:

GWPharma: Sativex® Mutual Recognition Procedure Closes with Recommendation for Approval in Ten European Countries
Reuters: GW Pharmaceuticals plc And Almirall S.A. Completes European Mutual Recognition Procedure For Sativex With Recommendation For Approval In Ten European Countries
PharmaTimes: Ten more approvals for GW Pharma's cannabis spray

Sativex on kannabiskasvista valmistettu suusuihkeen muodossa oleva lääke.
[Piilota kommentit] - [Näytä kommentit]
Yksittäisen kommentin klikkaus piilottaa/näyttää sen tekstin

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti... [vastaa]

Nyt kun kannabisvalmiste on täälläkin virallinen reseptilääke niin eikö periaatteessa ms-potilaiden ole laillista kasvattaa kannabista lääkkeeksi. Siitä että onko kannabis lääke ei ole enää epäselvyyttä ja pääasiassa tuota käytetään ms-taudin oireisiin. Eli helppoa todistaa kannabiksen lääkinällinen tarve.

MS-potilas kirjoitti... [vastaa]

@Anonyymi Hyödyt on tosiaan osoitettu. Mutta voi olla, että kasvattaessa silti syyllistyisi vielä lääkeainerikkomukseen. Se on kyllä pienempi rikos kuin huumausainerikos. Jokainen tehkööt omat ratkaisunsa. :)

Anonyymi kirjoitti... [vastaa]

@MS-potilas

Huumeeksi jalostettu kannabis on ihan toista kuin lääkekannabis. Tietääkseni lääkekannabiksen siemeniä ei ole myytävänä. Miksi hulluna mariin olevat ihmiset sekoittavat nämä kaksi asiaa ihan tieten tahtoen. Älyllistä epärehellisyyttä sanoisin.

MS-potilas kirjoitti... [vastaa]

@Anonyymi
Hei, kannabislajikkeita on tosiaan monia, ja päihdelajikkeiden jalostuksessa on keskitytty eri asioihin kuin lääkekannabislajikkeissa. Lääkekannabislajikkeiden siemeniä saa kyllä internetin ihmemaailmasta, nopealla googlauksella löytyi esimerkiksi tällainen sivu: Nirvana Lääkemarijuanan siemenet, ja vieläpä ihan suomeksi. :)

Anonyymi kirjoitti... [vastaa]

@MS-potilas
Saako näitä siemeniä ihan todella? Kun kävin ko. sivuilla, niin en päässyt kuitenkaan tilausvaiheeseen saakka ( vaikka näitä ostoskoriin onnistuinkin valitsemaan )

Anonyymi kirjoitti... [vastaa]

@MS-potilas
Ja täällä sivuillahan lukee: "We ship to almost all countries, but that doesn't necessarily mean we'll be able to ship to yours. In case of uncertainty it's best to check with us before you pay for your order.
Please note that due to inconsistent and contradictory local legislation, we always err on the side of caution. But since rules do change sometimes, we'd appreciate it if you could contact us if you believe that we wrongly refuse to ship to your country, and if you furnished us with supporting evidence.
We advise all our potential customers to check their national laws and bylaws before placing an order. Nirvana does not want to induce anyone to act in conflict with the law and cannot be held responsible for those who do." Joten ei ehkäpä onnistu tilata suomeen näitä kuitenkaan ???

MS-potilas kirjoitti... [vastaa]

@Anonyymi
Hei,

pahoittelut, että huomasin nämä kommentit vasta nyt. Kyllä tilauksen pitäisi periaatteessa onnistua, mutta siementen perilletulosta ei ole varmuutta. Lainsäädännöstä en ole aivan varma, onko tilaaminen laitonta vaiko ei. Voi kuitenkin olettaa, että tulli ne takavarikoi, mikäli lähetys tutkitaan. Mutta useimmiten ei tutkita.

En tietenkään rohkaise laittomuuksiin, mutta hyvin usein kannabiksen kotikasvattajat tilaavat siemenet ulkomailta, ja ne tulevat perille ongelmitta.

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...