8.6.2012

Uudet juoksukengät

Viime vuonna yritin sinnikkäästi juosta, ja juoksinkin, mutta jalat, erityisesti vasen nilkka, kipeytyivät helposti. Jalkani ovat merkillisen heikot, pitkät kävelymatkat eivät ole niitä ihmeemmin voimistaneet. Hyvää kuntoilua kävely toki on. Tänä vuonna on tarkoitus vahvistaa jalkojen lihaksia erilaisilla kuntoiluliikkeillä. Lisäksi olen tiedostanut sellaisen asian, että jalkojeni holvi on korkea ja jalat ovat alipronatoivat. Tähän asti on käytössä ollut halvempia "peruslenkkareita", mutta tällä viikolla hankin hyvin jalkaa tukevat ja iskua vaimentavat juoksukengät.


Sisäänajokävelyiden jälkeen juoksin tiistaina kilometrin testilenkin, ja eilen torstaina samaisen kilometrin. Kengät tuntuvat oikein hyviltä, nilkassa ei tunnu mitään kipuja – no matkakin oli kyllä lyhyt. Jalat ja kankut ovat nyt muuten kipeät, mutta ei juoksusta, vaan kuntoilusta. :)

Ehkäpä juoksu tästä hiljalleen helpottuu... Ainakin Cooperin testi olisi kiva juosta tänäkin vuonna.
[Piilota kommentit] - [Näytä kommentit]
Yksittäisen kommentin klikkaus piilottaa/näyttää sen tekstin

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti... [vastaa]

Oletko kokeillut paljain jaloin tai "minimalistisin juoksukengin" lenkkeilyä? Kannattaa tutustua siihenkin vaihtoehtoon... Esim. kirja "Born to Run" käsittelee tuota melko kattavasti, toki netissäkin on valtavasti tietoa.

Hyviä juoksuhetkiä joka tapauksessa!

MS-potilas kirjoitti... [vastaa]

@Anonyymi
Hei, jonkin verran olen asiaan tutustunut ja siitä kuullut, mutta en itse ole kokeillut. Paljain jaloin kai juostaan pääosin päkiöillä, sitä voisi tietysti kokeilla kengilläkin alkuunsa. Kiitoksia viestistä. :)

8 kilometriä olen ehtinyt lönkytellä näillä uusilla kengillä, kävelyä paljon enemmän. Vasen nilkka vaivaa ajoittain, se määrää tahdin.

Lähetä kommentti