29.5.2011

Sibeliuksen viulukonsertto ja Leonidas Kavakos

Kirjoitin maaliskuun alussa Sibeliuksen viulukonsertosta blogiartikkelin, johon liitin viime vuoden Sibelius-viulukilpailun voittajan Nikita Boriso-Glebskyn tulkinnan. Tämä video valitettavasti poistuu tänään YLE Areenasta. Jotain tilalle siis.

Leonidas Kavakos on kreikkalainen viulisti, joka voitti vuonna 1985 Sibelius-viulukilpailun. Hän on myös soittanut ja levyttänyt vuonna 1991 ainoana nykyviulistina Sibeliuksen viulukonserton vuoden 1903 ensimmäisen version. Oheisella videolla Kavakos soittaa Sibeliuksen viulukonserton (lopullinen versio) Sibeliuksen 125-vuotisjuhlakonsertissa vuonna 1990 Sakari Oramon johtaman Radion sinfoniaorkesterin kanssa. Hieno tulkinta ja video.

Leonidas Kavakos - Sibelius violin concerto
[Piilota kommentit] - [Näytä kommentit]
Yksittäisen kommentin klikkaus piilottaa/näyttää sen tekstin

2 kommenttia:

Tuula kirjoitti... [vastaa]

Olipas mielenkiintoinen löytö blogistasi, johon päädyin ms -parlamentin kautta!
Olimme vajaa 2 viikkoa sitten Münchenissa, jossa saimme kuulla Sibeliuksen viulukonserton ensimmäisen version juurikin Kavakosin esittämänä Baijerin Radion Sinfoniaorkesterin kanssa.
Oli huikea elämys!

MS-potilas kirjoitti... [vastaa]

Varmasti oli mahtavaa! Komea Kavakos soittaa niin hyvin, ja hän taitaa olla ainoa, joka tuota ensimmäistä viulukonserton versiota soittaa. Kiitos kommentistasi :)

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...