5.3.2016

Lääkekannabisreseptini uusittiin

Elokuussa 2015 sain huonoja uutisia. Lääkekannabisreseptini kirjoittanut ja uusinut lääkäri lopetti täysin lääkekannabisreseptien kirjoittamisen. Omat reseptini olin uusinut edellisen kerran joulukuussa 2014.

Yritin ensin uusia reseptit julkisella puolella. Terveyskeskuksessa kävin marraskuussa, ja sitä kautta sain lähetteen sairaalan neurologian poliklinikan lääkärille. Aika neuron polille oli tämän vuoden alussa, ja käynti siellä oli yhtä tyhjän kanssa. En saanut minkäänlaista apua enkä tukea tilanteessani. Pahan mielen sain ja lisää epävarmuutta tulevaisuudesta. Laskuttaa silti kehtasivat.

Seuraavaksi otin yhteyttä läheisten kaupunkien yksityisten lääkäriasemien neurologeihin sähköpostilla, selitin tilanteeni ja kysyin, onnistuuko reseptien uusiminen. Lähetin kuusi sähköpostia, joihin sain vain yhden vastauksen. Vastaaja kieltäytyi vedoten vähäiseen kokemukseensa MS-taudin suhteen, pisteet silti vastaamisesta. Miksi lääkärit eivät vastaa sähköposteihin?

Lopulta ratkaisu löytyi yksinkertaisesti. Lähetin sähköpostia Lääkekannabiksen käyttäjien yhdistykselle (info@laakekannabis.fi), ja selostin ongelmani. Lopputulemana sain tiedot lääkäristä, joka todennäköisesti reseptini uusisi. Kävin tämän lääkärin vastaanotolla, hän uusi reseptit ja kirjoitti erityislupahakemukset. Fimea hyväksyi hakemukset ja nyt minulla on jälleen uusitut voimassa olevat reseptit.


Kuvittelin, että lääkekannabis on jo hyväksytympi asia Suomen lääkäreiden keskuudessa. Ainakin, jos potilas on jo vuosia käyttänyt lääkettä ja se on toiminut hyvin. Mutta olin lääkekannabiskuplassa. Kuka tahansa lääkäri (ei tarvitse olla neurologi), jonka oikeuksia ei ole rajoitettu, voi kirjoittaa lääkekannabisreseptin ja hakea erityislupaa. Mutta kenenkään lääkärin ei tarvitse kenellekään kirjoittaa tai uusia lääkekannabisreseptiä.

Asiat eivät ole lääkekannabiksen suhteen Suomessa oikein minkäänlaisella tolalla. Periaatteessa sitä voi tarvittaessa saada, mutta täysin eri asia sitten on, saako sitä oikeasti.
[Piilota kommentit] - [Näytä kommentit]
Yksittäisen kommentin klikkaus piilottaa/näyttää sen tekstin

4 kommenttia:

Polgara kirjoitti... [vastaa]

Aion aivan varovasti tunnustella asiaa alkavalla viikolla, tod.näk. erittäin negat. suhtautuminen. Kaikki puoltaisi omasta mielestä sitä, mutta julkisella puolella tuskin onnistuu.
Tosi hienoa, että onnistui. Toisaalta, eikö ole hullua, että yhtä reseptiä varten joutuu tekemään noin paljon töitä (jaksavatkohan kaikki sitä edes?) jos lääke on jo ollut käytössä? Mitenkähän tod. ensi kertaa hakevan käy? Tästä tulee jännää *not!*.

MS-potilas kirjoitti... [vastaa]

@Polgara
Onhan tämä hullua. Jossain toisessa maassa lääkekannabisreseptin kirjoittaminen on aivan rutiinia, täällä saa tuntea itsensä rikolliseksi. Pidän peukkuja, että lääkärisi on tämän asian suhteen valveutunut.

Jerkkupetteri kirjoitti... [vastaa]

Mun mielestä se on jo hoitovirhe, jos ei suostu kirjoittamaan reseptiä lääkkeelle joka toiminut jo vuosia.Lääkärit toimivat valansa vastaisesti ja ajattelevat vain omaa mainettaan.

Anonyymi kirjoitti... [vastaa]

Diapami lääkityksessä myös järjetön vaatimus lopettaa diapam(sun muut bentsot)jos joutuu korvaushoitoon lääkärien määräämistä opiaateista...? Onko oikein että ensin koukutetaan lääkkeisiin ja sitten jos et pääse irti niistä joudut hankkimaan ne kadulta ja kierre on valmis...

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...