12.6.2011

BBC: Valintana kuolema

BBC2 esittää huomenna maanantaina ohjelman ”Choosing to die”, joka varmasti tulee herättämään keskustelua. Ohjelmassa puhutaan avustetusta itsemurhasta, ja siinä jopa näytetään yhden henkilön kuolema. Motoneuronitautia sairastava miljonääri Peter Smedley ottaa tappavan annoksen lääkettä ja kuolee kameroiden edessä hänen vaimonsa pitäessään häntä kädestä.

Mukana ohjelmassa on myös MS-tautia sairastava 42-vuotias Andrew Colgan. Hänen elämänsä on niin vaikeutunut ja kaventunut 10 vuoden sairastamisen aikana, että hänkin haluaa lopettaa elämänsä. ”Tarpeeksi on tarpeeksi”, hän päätti. Avustettu itsemurha on Isossa-Britanniassa laitonta, joten hän kääntyi Sveitsissä olevan Dignitas-yhdistyksen puoleen. Hän saa tappavan lääkkeen ja kuolee äitinsä, veljensä ja kahden klinikan työntekijän läsnäollessa. Andrewin kuolinhetkiä ei näytetä ohjelmassa.

Ohjelman juontaa Terry Pratchett, fantasiakirjailija, jolla on todettu Alzheimerin tauti, ja joka kampanjoi Isossa-Britanniassa avustetun itsemurhan ja armokuoleman laillistamisen puolesta.

Lähteet:

BBC: Terry Pratchett: Choosing to Die
The Telegraph: Terry Pratchett film to show an assisted death
The Telegraph: Assisted suicide: Courage on the hardest road of all
Alison Graham's TV Watch Blog: Terry Pratchett: Choosing to Die
The Sun: BBC Suicide documentary Choosing To Die sparks debate
The First Post: BBC silent on claims that euthanasia film is biased

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...