5.5.2011

Suomalaislääkärit kiinnostuneita lääkekannabiksesta kipuhoitona

Eilen uutisoitiin lisääntyneestä kiinnostuksesta lääkekannabikseen Suomessa.

Lääkäriliiton varatoiminnanjohtaja Risto Ihalainen ei näe mahdottomana, että kannabis tulisi vapaasti reseptille Suomessakin. Ainakin vielä lääkekannabis käy potilaan kukkarolle, sillä hoito maksaa tuhannesta kahteen tuhanteen euroa kuukaudessa.


Sivulta Suomalaislääkärit kiinnostuneita lääkekannabiksesta kipuhoitona[Ylilääkäri] Kouri toivoo yhteiskunnan päättäjiltä selkeitä ohjeita siitä, miten terveydenhuollon pitäisi kannabisvalmisteita käyttää. Hän korostaa, että kannabiksen käytön lisääminen antaisi kipulääkäreille uuden työkalun.


Sivulta Ylilääkäri lisäisi kannabiksen käyttöä kipulääkkeenä
MS-taudissa lääkekannabis ei auta ainoastaan kipuihin. Jos se auttaisi vain kipuihin, en sitä luultavasti käyttäisi, jo pelkästään hinnankin takia. Mutta hermokipujen lisäksi lääkekannabis auttaa minulla mm. puutuneisuuteen, virtsaamisongelmiin, kosketuskipuun puutuneilla alueilla (allodynia), jäykkyyteen (mikä vähentää kipujakin), lämmönsietokyvyn huononemiseen ja pahoinvointiin. Ilman tätä pakettia olisin aika ”huonossa hapessa” ja/tai joutuisin sietämään usean lääkevalmisteen sivuvaikutuksia.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...