7.5.2011

Positiivinen ajattelu - kiitollisuus

Jos olet onneton elämässäsi, mieti, oletko tai osaatko olla kiitollinen mistään? Usein kiitollisuus ja onnellisuus kulkevat käsi kädessä. Etsi elämästäsi kiitollisuuden aiheita, ja voit löytää onnea. Ole tyytyväinen asioista, joita sinulla on. Itse yritän joka ilta nukkumaan mennessäni miettiä asioita, joista voin olla kiitollinen. Tämä on osaltaan saanut ajatteluani positiivisemmaksi. Vaikka olisi ollut vaikea päivä, niin voin illalla olla kiitollinen ainakin siitä, että ”selvisin” jälleen yhdestä päivästä.

Aforisti Markku Envall uskoo kiitollisuuden voimaan.

Valittaminen on suosittua

Markku Envall totesi, että nykyisin on sosiaalisesti hyväksytympää olla onneton kuin onnellinen.
­– Tyytymättömyys tuntuu olevan hyväksytympää kuin tyytyväisyys, joka on muka jotenkin lapsellista ja epä-älyllistä.

Envall uskoo, että kiitollisuus on kuitenkin elämää ylläpitävä voima. Envallin mukaan iloitsemisen kyvyn voi löytää, jos vain avaa aistinsa. Kiitollisuuden kulttuuria kannattaisi pitää yllä, hän muistutti ja siteerasi tekstiään kirjastaan Käsioraakkeli: ”On ristiriitaista haluta enemmän ja parempaa hyvää, ellei pysty iloitsemaan siitä hyvästä joka jo on.”


Sivulta Runoilijat Juhlaviikkojen illassa: ”Kiitollisuus on suuri voima”.

Kiitollisuudesta ja onnellisuudesta puhuu myös MS-tautia sairastava Larissa. Tästä videosta lähti ajatus tämän artikkelin kirjoittamiseen.Blogi

Blogi täytti tänään kolme kuukautta, avasin blogin 7. helmikuuta ja tähän asti olen kirjoittanut joka päivä artikkelin; tämä artikkeli on yhdeksäskymmenes.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...