15.4.2011

Takkuilevaa juoksua ja kipeitä jalkoja. Periksi ei anneta.

Jalat ovat taas olleet pari viikkoa niin kipeät, että on täytynyt pääosin tyytyä kävelemään. Viime viikolla jalkojen jäykkyys ja kramppaus pahensivat kipuja niin, että kävelykin rupesi olemaan vaikeaa, mutta varsikaakao onneksi auttoi. Tällä viikolla olen höyrystelyjen lisäksi syönyt pientä kannabisannosta päivittäin, mikä on auttanut lisää. Eilen pystyin juoksemaankin taas hieman (1 kilometrin, intervallit 100 + 200 + 300 + 200 + 200 metriä).

Voi olla, että juoksu osoittautuu liian raskaaksi rasitukseksi jaloilleni. Tänä vuonna yli 2/3 päivistä jalkani ovat olleet niin kipeinä, että en ole voinut juosta, ja loput päivät olen sitten käyttänyt niiden juoksemiseen kipeäksi... No, aion vielä yrittää, halu juosta on niin kova. Mikäli juoksu ei tunnu onnistuvan, niin voin mahdollisesti vahvistaa jalkojani muilla liikuntamuodoilla, ja kokeilla juoksua joskus myöhemmin uudestaan. Ainakin kävelen edelleen hyvin vahvasti ja muu kuntoilu sujuu.

Mitä sitten haluatkin saavuttaa, älä anna periksi: yritä uudelleen ja uudelleen. Suurin osa yrityksistä epäonnistuu, mutta epäonnistumisilla ei ole väliä. Yritä, jotta voit lopulta onnistua. Ennen kaikkea: älä anna periksi elämässä.

”Are you gonna finish strong?” kysyy Nick Vujicic. Nickillä ei ole käsiä eikä jalkoja. Tämä video kannattaa katsoa.

Never Give Up
Are you going to finish strong?
[Piilota kommentit] - [Näytä kommentit]
Yksittäisen kommentin klikkaus piilottaa/näyttää sen tekstin

2 kommenttia:

Samuli Pahalahti kirjoitti... [vastaa]

Mitä nyt olen viime aikoina juttujasi lueskellut, niin veikkaisin yhdeksi ongelmaksi liian lyhyttä lepoaikaa. Ei kannata harrastaa liikuntaa joka päivä, koska lihasten tarvitsee myös palautua kunnolla. Mitä rankempi suoritus on ollut, sitä kauemmin kannattaa levätä.

MS-potilas kirjoitti... [vastaa]

Hei, kiitos blogin lukemisesta ja viestistäsi :) Kuntosalien ja raskaamman liikunnan jälkeen pidänkin aina vähintään päivän tauon rasitetuille lihaksille. Myös juoksun/juoksuyritysten suhteen olen näin pyrkinyt tekemään (aluksi ei oikein malttanut). Pienenä ”ongelmana” on päivittäiset kävelyt, joista en kovin helpolla luovu, tai sitten pitäisi keksiä jotain (vastaavaa liikuntaa) tilalle. Pitää siis vaan malttaa vähentää juoksurasitusta ja pitää juoksupäivien välillä pidempiä lepoaikoja.

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...