17.3.2011

Sativex Espanjan apteekkeihin

Sativex, kannabiksesta valmistettu suusuihke, tuli tällä viikolla myyntiin apteekkeihin Espanjassa. Kirjoitin Sativexista artikkelin aiempaan blogiini, lue juttu. Kliinisten tutkimusten mukaan Sativexilla on myönteinen vaikutus MS-tautia sairastavien jäykkyyteen, unen laatuun ja liikkuvuuteen, ja se mahdollistaa potilaiden suorittaa jokapäiväisiä tehtäviä, kuten ylösnousu, pukeutuminen ja peseytyminen. Potilas saa enemmän itsenäisyyttä ja kouristukset vähenevät.

Tohtori Rafael Arroyo, MS-yksikön johtaja neurologian osastolla Hospital Clinico San Carlos -sairaalassa Madridissa, sanoi: ”Tämä on rohkaisevaa potilaille ja todella mielenkiintoinen uutinen terveydenhuollon ammattilaisille, koska se tarjoaa uuden hoitovaihtoehdon MS-potilaillemme, joilla ei tähän mennessä ole ollut mahdollista saada parannusta sellaisiin oireisiin kuten spastisuus, lihaskouristukset, krampit tai jäykkyys”.

Lähde: www.gwpharm.com/Sativex launched in Spain.aspx

Sativex
Sativex hyväksyttiin Espanjassa lääkkeeksi viime kesänä, joten melko kauan meni, ennen kuin lääke siellä apteekkeihin saatiin.

Suomessa toivoisi, että MS-tautia hoitavilla löytyisi enemmän vastaavaa suhtautumista kuin Arroyolla, ja myös kannabinoideihin perustuvia lääkitys­vaihtoehtoja kokeiltaisiin ja käytettäisiin useammin.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...